unnamed (1)


DOE MEE! Van september tot november organiseren we een grote ledenwervingactie: Fack de politiek. Dé ideale manier om je afdeling kenbaar te maken bij jongeren in je buurt. 

Fack de politiek: zo werkt het

Dit is de bedoeling:

  1. Wij verzamelden voor jou een hoop politieke cliché's van jongeren in tekstballonnen (zie powerpoint-document hieronder). Print deze af, pas ze aan naar wens, plastificeer ze eventueel en ga ermee naar buiten.
  2. Ga op een plaats in je gemeente of stad zijn waar veel jongeren langskomen (bvb. centraal plein, nabij scholen etc.). Vraag ze of ze zich herkennen in de politieke cliché's en wat zij van politiek denken. Dit kan rechtstaand of aan een tafeltje.
  3. Bind er vervolgens een gesprek mee aan over politiek. Wat zouden zij willen doen mochten ze voor het zeggen hebben? Hebben ze ooit gedacht zelf iets te veranderen?
  4. Maak tenslotte promotie voor je afdeling. We voorzien blikopeners/sleutelhangers met "Fils à papa/fille à papa" op die je kan uitdelen (zie hieronder). Nodig ze uit voor een volgende vergadering, vertel ze wat jullie doen voor een betere politiek, verwijs hen naar je social media. Wat inspiratie nodig voor je smalltalk? Check wat standaardantwoorden in de debatfiches hieronder.

Je kan deze actie ook online ondersteunen met onze online visuals en de hashtag #fackdepolitiek (zie hieronder).

Succes!

 

19029500_917971785008643_7124174775717783444_n


 

Leuk om uit te delen tijdens deze actie: blikopener/sleutelhangers met "Fils à papa/ Fille à papa" op, een verwijzing naar onze eigen politieke cliché.

Je krijgt er 50 van ons als je meedoet aan deze actie. Wil je er meer? Bestel er hier bij. 

Capture