Ons huidig fiscaal systeem is een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt. Geforceerde progressiviteit door verschillende belastingschijven en een waslijst aan aftrekposten leiden niet tot meer, maar net tot minder fiscale rechtvaardigheid. Kleine garnalen vinden er hun weg niet in en betalen zich blauw; grote vissen huren een klein leger juristen en vinden alle mazen in het net. Het enige medicijn dat onze fiscaliteit nog kan redden, is een vlaktaks met belastingvrije som. Hiermee dragen de sterkste schouders écht de zwaarste lasten en kan een belastingaangifte gedrukt worden op een bierviltje, wat een hoop tijd, frustratie, papier, ambtenaren en fiscalisten scheelt.


 

Wijzig deze stelling

Wil je deze stelling wijzigen, uitbreiden of verwijderen? Doe gerust! We bespreken alle aanpassingen op 4 tem 6 augustus in Brussel tijdens ons zomercongres.

Ondanks negatieve perscovfefe strijden we voor de invoering van de vlaktaks (Jong VLD Antwerpen)