Mensen met een fysieke beperkingen ondervonden allerlei praktische moeilijkheden om  hun talenten volop te benutten. Volgens ons kunnen we die makkelijk uit de weg ruimen, mits een beetje moeite. Voor ruim 1 miljoen mensen in België met een beperking zijn veel gebouwen en voorzieningen nog steeds slecht of niet toegankelijk. Dat is niet meer van deze tijd. Nu is het moment om dat te veranderen.We strijden daarom voor een mentaliteitswijziging, waarbij aandacht voor toegankelijkheid voor iedereen vanzelfsprekend is. Voetpaden, winkels, openbare ruimten, evenementen, nieuwbouw, ... noem maar op. Daarom pleiten wij voor een toegankelijkheidstoets bij de bouw en renovatie van alle mogelijke infrastructuur. 


We onderschrijven ons hiermee volledig in de campagne "On wheels", die dit thema in elke gemeente op de agenda wil zetten. Meer info daarover vind je hier.

download

haat trump zoveel je wil,

Mensen met een handicap verdienen alle kansen (Jerry Van Echelpoel)