We zijn nu meer dan 25 jaar na de abortuswet en nog steeds staat zwangerschapsonderbreking in het strafwetboek. Geen wonder dus dat het in de taboesfeer blijft steken. Het kan anno 2016 niet zijn dat studenten middelbaar onderwijs afstuderen zonder een gedegen kennis over wat te doen bij ongewenste zwangerschap.  Ook medici-in-spé moeten hier in hun opleidingen een meer en betere kennis over krijgen, zodat zij koppels die ongewenst zwanger raken professioneel kunnen begeleiden.

Daarom moet correcte en objectieve informatie opgenomen worden in de leerplannen. Studenten moet alle informatie krijgen die nodig is om zelf op een verantwoorde manier om te kunnen gaan in hun seksuele beleving. Kennis over zwangerschapsonderbreking hoort daar ook bij.

download

In de media

De Standaard maakte een artikel over ons voorstel, waarbij we bijval kregen van top-gynaecologen en Sensoa. 


Copy of Stem (4)

Haal abortus uit de strafwet en neem het op in de leerplannen.